İkindi ara öğünleri için tatlı ama oldukça güzel bir seçim! Tabi ki porsiyon büyüklüğü ve tüketim sıklığına dikkat edersek
Böğürtlenli kekimizi diyabetik un ile hazırladık. Dolayısıyla diğer beyaz un ile hazırlanan keklere göre glisemik indeksi, daha düşük oldu. Böğürtlen içeriği ise besin öğesi bakımından keke zenginlik kattı, afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Limon Kabuğu
- 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 200 gr Un
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 120 gr Kurutulmuş Böğürtlen
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 4 Adet Yumurta
- 1 Tatlı Kaşığı Zerdaçal
- 1 Tatlı Kaşığı Zencefil
Yapılışı:
- Şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
- Daha sonra karışıma yağı, yoğurdu, limon suyunu ve kabuklarını ve baharatları ilave ederek iyice karıştırın.
- Karışımın üzerine unu ve kabartma tozunu elek ile eleyerek spatula veya kaşık yardımı ile karıştırın.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
- Afiyet olsun.