Böğürtlenli Limonlu Kek

Bol Kremalı Pasta Görünümünde Yoğurtlu Sandviç
15 Eylül 2017
Buz Muz Tarifi
15 Eylül 2017

Böğürtlenli Limonlu Kek

İkindi ara öğünleri için tatlı ama oldukça güzel bir seçim! Tabi ki porsiyon büyüklüğü ve tüketim sıklığına dikkat edersek 
Böğürtlenli kekimizi diyabetik un ile hazırladık. Dolayısıyla  diğer beyaz un ile hazırlanan keklere göre glisemik indeksi, daha düşük oldu. Böğürtlen içeriği ise besin öğesi bakımından keke zenginlik kattı, afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Limon Kabuğu
  • 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 200 gr Un
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 120 gr Kurutulmuş Böğürtlen
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Tatlı Kaşığı Zerdaçal
  • 1 Tatlı Kaşığı Zencefil

Yapılışı:

  • Şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
  • Daha sonra karışıma yağı, yoğurdu, limon suyunu ve kabuklarını ve baharatları ilave ederek iyice karıştırın.
  • Karışımın üzerine unu ve kabartma tozunu elek ile eleyerek spatula veya kaşık yardımı ile karıştırın.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun. 
Dr. Hale Avşar
Dr. Hale Avşar
Dr. Diyetisyen Hale Avşar Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun olmuştur. Get Fit, Dr. Uzman Diyetisyen Hale Avşar tarafından kurulmuştur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir