PARMESAN PEYNİRLİ FIRINDA KARNABAHAR

SAĞLIKLI GEBELİK İÇİN EN İYİ BESİN SEÇİMLERİ
6 Kasım 2017
KALORİ ALIMINI AZALTMAK İÇİN ÖNERİLER
8 Kasım 2017

Get Fit Mutfak’ ta yaptığımız kolay, pratik ve leziz bir diğer tarif.

Karnabaharı bir de bu şekilde deneyin, pişman olmazsınız afiyet olsun. 🙂

MALZEMELER

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Zerdeçal, karabiber
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

TARİFİN YAPILIŞI

  1. Karnabaharın yapraklarını ayırarak bol su ile yıkayınız (Sirkeli seda bekletmenizi tavsiye ederim.).
  2. Yumurtayı iyice çırparak, içersine yoğurt, zeytinyağı ve baharatları ilave ediniz.
  3. Karşımı tepsiye yerleştirdiğiniz karnabaharın üzerine fırça yardımı ile sürünüz.
  4. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar 45 dakika boyunca pişiriniz.
  5. Karnabaharı fırından çıkarttıktan sonra üzerine daha önce rendelemiş olduğunuz parmesan peynirini ilave edebilirsiniz.
Dr. Hale Avşar
Dr. Hale Avşar
Dr. Diyetisyen Hale Avşar Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun olmuştur. Get Fit, Dr. Uzman Diyetisyen Hale Avşar tarafından kurulmuştur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir