Get Fit Mutfak’ ta yaptığımız kolay, pratik ve leziz bir diğer tarif.
Karnabaharı bir de bu şekilde deneyin, pişman olmazsınız afiyet olsun. 🙂
MALZEMELER
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Zerdeçal, karabiber
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
TARİFİN YAPILIŞI
- Karnabaharın yapraklarını ayırarak bol su ile yıkayınız (Sirkeli seda bekletmenizi tavsiye ederim.).
- Yumurtayı iyice çırparak, içersine yoğurt, zeytinyağı ve baharatları ilave ediniz.
- Karşımı tepsiye yerleştirdiğiniz karnabaharın üzerine fırça yardımı ile sürünüz.
- 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar 45 dakika boyunca pişiriniz.
- Karnabaharı fırından çıkarttıktan sonra üzerine daha önce rendelemiş olduğunuz parmesan peynirini ilave edebilirsiniz.